Gastblog | Pesten & de gevolgen

Gastblog van soapiem.wordpress.com

Je kent vast het gevoel van eenzaamheid. Niemand die achter je staat wanneer het moeilijk wordt, iedereen die met een boog om je heen loopt. Alleen maar omdat je gedrag afwijkt van anderen.

Wonderlijke jongen hij zat achter in de klas
Hij had geen vrienden, niemand wist echt wie die was
Droeg vreemde kleren, en liep altijd uit de pas
Een wonderlijke jongen in een houwtje touwtje jas
Niemand vroeg,
En niemand zag,
En niemand, niemand, niemand zei,
En niemand voelde,
Niemand, niemand, niemand hoorde,
Niemand deed,
En niemand, niemand, niemand vond hem leuk

Een stukje tekst van het nummer “Niemand van Jurk”. Er is veel media die aan dit onderwerp aandacht besteden. Zo heeft de avondploeg ( toen destijds bij SLAMFM) een pestspecial gedaan. Mensen konden daar hun ervaringen delen. Ook is er op de televisie een speciale show gedaan tegen het pesten. Wie kent de film Bleubird niet? Dit gaat over een meisje die ook erg wordt gepest en daardoor zichzelf wil veranderen. Ook Peter van der Vorst had een programma “Gepest”, daar zat ik soms met een brok in mijn keel naar te kijken en probeerde ik mijn woede te beheersen.

De media doet zijn best om ons te laten inzien dat pesten niet kan, maar het lijkt wel alsof wij dat niet oppikken.
Ik ben zelf ook gepest en bij mij zijn de gevolgen dat ik daardoor minder vertrouwen in andere mensen heb en onzeker ben geworden. Uit verhalen is gebleken dat het allemaal nog erger kan. Zo hoorde ik een verhaal van iemand die door al dat gepest liever niet meer de straat op wil. Het is heel erg om te zien dat mensen kapot gaan aan iets wat een ander doet. Ik vind dat onze maatschappij zich moet richten op de mensen die worden gepest en niet op de pesters zelf. Er ontstaat namelijk een heel oneerlijk beeld nu, de pesters gaan lekker door met hun toekomst terwijl de slachtoffers alles moet verwerken en daardoor hun droom soms niet kunnen waarmaken .Het allerergste vind ik als iemand helemaal geen uitweg meer ziet en denkt dat zelfmoord de enige oplossing is.

Wist je dat de meeste slachtoffers nu heel succesvol zijn? Zij hebben zichzelf herpakt en heel veel mensen waarderen nu hoe ze zijn, niet omdat ze zijn gepest maar omdat ze iets kunnen wat anderen niet kunnen. De pesters hebben dat nooit door gehad. Voorbeelden van bekende mensen zijn: Charly Luske, Albert Verlinde, Maurice Wijnen en Froukje de Both, maar ook GTST acteur Ruud Feltkamp. Deze mensen zijn allemaal succesvol, dat hadden hun pesters nooit kunnen weten, omdat ze gelijk hun oordeel klaar hadden liggen.

Dus voor alle slachtoffers, jullie zijn niet alleen op de wereld. Ooit komt er een dag dat je alles opzij kan zetten en dat je mag laten zien wie je bent. Want ook jij mag er zijn.

Voor de pesters. Hou er mee op. Je bereikt niks met je gedrag en je ziet zelf wat voor schade het kan aanrichten. Het maakt jullie niet een beter persoon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lijkt het je wat om een gastblog te schrijven? Neem dan een kijkje op dit blog!

8 gedachtes over “Gastblog | Pesten & de gevolgen

Ideas are like assholes. Everybody has one. Tell me yours ;)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s