Het appeltje -eitje- kiwi excuus

Zin om iets te eten, haal ik beneden een appel, bordje, mesje en de kaneel. Wanneer ik boven ben en mijn appel wil gaan snijden, bedenk ik me dat ik helemaal geen trek heb. Het was gewoon een excuus.

Een excuus om een mesje te pakken, mee te nemen naar boven en uiteindelijk is dit hoe elke keer het automutileren begint. Het liefst zou ik nooit meer een mesje mee naar boven nemen. Maar ook daar heb ik een excuus voor, ik voel me goed genoeg om niet te snijden, goed genoeg, om het mesje te kunnen weerstaan.
Maar ik ben niet sterk, ik kan het mesje niet weerstaan. Dat mesje, dat dan op mijn bureau bivakkeert, lijkt te willen worden gebruikt. Daar is het een mesje voor. Gebruiken wil ik hem alleen niet, ik wil hem kunnen weerstaan. “Ik heb het mesje kunnen weerstaan.” Klinkt immers stoer toch?

Alleen komt de drang om te snijden altijd onverwachts, het is niet iets wat ik aan zie komen, wat ik van te voren kan stoppen. Zo simpel is het jammer genoeg niet. Want dan zou ik, als ik het aan zou zien komen, het proberen uit te schakelen, er tegen proberen te vechten.
Wat ook jammer is, is dat mezelf dus telkens voor gek houd. Waardoor er dus eigenlijk altijd wel een mesje op mijn kamer is waarmee ik van plan was een appel of een kiwi te slachten, in plaats van mezelf. 

9 gedachtes over “Het appeltje -eitje- kiwi excuus

  1. En een elastiekje om je pols? zodat je een tussenstap hebt.. iets meer tijd om jezelf toch te herpakken en t niet te doen.

    Probeer op te staan voor jezelf. Ook al denk je t misschien niet, maar jij hebt de controle, om de keuze te maken. Alleen jij.

    Volgende keer de appel? Is lekkerder, gun jezelf dat.

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Tijd voor een klein feestje! |

Ideas are like assholes. Everybody has one. Tell me yours ;)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s