Quote | Wat ik in 2015 heb geleerd

Het jaar zit er alweer bijna op en een standaard vraag die ik mezelf aan het einde van het jaar graag stel ‘Wat heb ik dit jaar geleerd?’, komt weer een kijkje nemen. Want ook dit jaar heb veel te veel nutteloze, maar ook nuttige dingen geleerd. Uiteenlopend van vriendschappen tot school, van alles wat. Gezien ik er gek op ben, doe ik dit aan de hand van quotes. 

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!

Nu ik terugdenk aan afgelopen jaar, is het best wel slecht met mij gegaan en zal ik mijn leven zeker geen feestje noemen. Maar ik wel geleerd, dat als ik een feestje van mijn leven wil maken, ik toch echt zelf alles zal moeten regelen en ook bij mijn vriendinnen de eerste stap moet nemen.

A true friend’s silence hurts more than an enemy’s rough words.

Misschien interpreteer ik deze quote anders dan ik zou moeten, maar ieder zijn eigen manier toch?
De laatste tijd merk ik dat ik behoefte heb aan een vriendin die naar me luistert en me gewoon durft aan te raken, tegen wie ik niet te veel hoef te zeggen maar die wel begrijpt dat ik haar nodig heb. Dit is zeker iets wat geleerd heb dit jaar, omdat het contact dat ik had met in mijn ogen beste vriendinnen, erg verwaterd is. En hun stilte doet me echt meer pijn dan die woorden die ik weleens naar mijn hoofd krijg van anderen.

You can’t start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one.

Afgelopen jaar is voor mij moeilijk geweest, op sommige momenten te moeilijk. Enkel omdat ik steeds weer terugviel in het oude en niet verder keek dan dat. Als ik verder wil, zal ik dat achter me moeten laten, iets wat heel moeilijk zal zijn, maar zeker iets dat het waard is om mee te nemen naar 2016. Misschien moet ik in 2016 een nieuw hoofdstuk starten.

The best thing you can do is to be true to yourself.

Ik ben flink wat keren met mijn neus op de feiten gedrukt, omdat ik dan weer iets voor mezelf mooier had gemaakt dan het in werkelijkheid is. Ik vertel mezelf vaak genoeg dat ik het niet waard ben hier te zijn, maar dat lieg ik enkel. Hoe moeilijk het ook is.

It’s ok to take a little time out of your busy life to just focus on you.

Elke keer dacht ik het wel te kunnen, dat ik alles wel even zou doen, nog net niet fluiten. Maar meerdere keren heb ik jullie moeten vertellen dat ik even gas terug nam, gewoon weg omdat ik de touwtjes uit mijn handen had laten glijden en niet zo goed meer wist hoe ik alles op moest pakken. Omdat het te veel was. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en om soms even een stapje terug te doen.

Wat hebben jullie geleerd in 2015?

20 gedachtes over “Quote | Wat ik in 2015 heb geleerd

  1. Leuk zo een terugblik met quotes. Wat een goede terugblik en daarmee bedoel ik fijn dat jij wel iets van dit jaar hebt geleerd. Dat kun je allemaal meenemen naar 2016 en het maakt je allemaal sterker. Ik hoop dat 2016 inderdaad een beter jaar voor je wordt en dat je weer veel mag leren. Zolang je het maar probeert. ❤

    Geliked door 1 persoon

Ideas are like assholes. Everybody has one. Tell me yours ;)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s