Gastblog | What’s on my iPhone

Gastblog van Iris van happyhipsterblog.wordpress.com.

Hey hipsters ❤

Ook ik heb een mobiel (wow mindblowing) en daar staan aardig wat apps op. Die wil ik graag met jullie delen, dus vandaar deze post. Ik heb een iPhone 6 in het goud met 16 GB. Op een iPhone zitten allemaal standaard apps, zoals kaarten, foto’s, camera, enzovoort. Die apps sla ik over en ik bespreek alleen de apps die ik zelf heb gedownload. Alle apps waarover ik vertel zijn gratis te vinden in de Appstore. Veel plezier met lezen!

WhatsApp – Tja, iedereen kent het wel. En toch moet ik het even noemen, want WhatsApp is iets wat ik echt heel erg vaak gebruik. Dat komt vooral doordat er heel veel wordt gezegd in de blogsquad groep haha.

Instagram – Instagram is iets wat ik de laatste tijd steeds minder gebruik. Alleen in het weekend kijk ik heel de homepage af, anders niet. Het neemt echt veel tijd in beslag om dat allemaal te bekijken, maar het is wel heel leuk om te zien wat andere mensen allemaal meemaken.

Snapchat – Dit gebruik ik echt veel. Wie kent het niet; lelijke selfies doorsturen naar je beste vrienden/vriendinnen, een hele spam plaatsen als je een keer iets meemaakt, of gekke foto’s van elkaar maken in een tussenuur. Het is echt een opluchting dat na 24 uur de foto’s verwijderd worden en dat je kan zien wie je foto screenshot.

Spotify – ‘She only loves me when the lights are off’, Chris Brown. Ik luister redelijk veel muziek, vooral via Spotify. Met een actie ooit kregen we een halfjaar gratis Spotify. We zijn nu een paar jaar verder en nog steeds een gratis abonnement, geen idee hoe haha.

WeHeartIt – 1 van mijn favoriete apps, omdat ik er zoveel inspiratie door krijg! Op deze apps staan allemaal foto’s van alles en nog wat, leuke quotes, en nog veel meer. Ik heb nu ongeveer 3 jaar een WeHeartIt-account en het gaat ontzettend goed, meer dan 13.000 volgers! Dit is mijn account, neem gerust een kijkje.

iRiS’s favorite images from the web


Youtube – Ongeveer een deel van mijn leven geworden, oeps.. Ik ben op meer dan 400 kanalen geabonneerd, maar ik kijk lang niet alle video’s. Meestal kijk ik doordeweeks niet zo heel veel, maar in een weekend kijk ik de meeste filmpjes dan terug.

Twitter – Hier plaats ik zelf (bijna) niks op, ik heb het aangemaakt om Youtubers te volgen. Zo zie ik snel of er een meeting is, of waarom er een video niet online staat. Ook zoek ik heel Twitter af naar allemaal hints over Wie Is De Mol, waar ik ook een post over heb geschreven.

Vine – Nadat je een lange schooldag hebt gehad, een toets hebt verprutst, door de regen terug moest fietsen heb je meestal wel zin om te lachen. Ik wel in elk geval. Op Vine staan er allemaal korte grappige filmpjes, waar je zeker weten om moet lachen.

Room for Thought – Een iets minder bekende app, Room for Thought. In de app store heet deze app Roomspiration. Met deze app kan je elke dag van het jaar een foto maken en er een bijschrift aan toevoegen. Wat extra handig is, is dat de app automatisch elke dag een melding stuurt dat je nog een foto moet maken. Aan het einde van het jaar heb je dus 365 foto’s, van elke dag eentje.

Skype – Altijd handig om op je telefoon te hebben staan. Ik gebruik het alleen voor groepsprojecten met school, voor de rest niet.

Wunderlist – Ik ben echt een fan van deze app. Heel erg simpel, maar o zo handig. Met deze app kan je, ja lijstjes maken. Nogal handig voor de chaotische mensjes zoals ik. Als je een taak hebt gedaan kan je het ook afvinken.

Polyvore – Voor de fashionlovers, hier kan je echt alles vinden. Allemaal kledingitems worden op deze apps geplaatst. Je kan items liken, en daarop worden de items aangepast, op jouw persoonlijke smaak.

Shazam & SoundHound – Deze twee apps lijken heel erg veel op elkaar. Ze zijn bedoeld om een liedje die je niet herkent op te zoeken. Shazam is meer voor de populaire liedjes en SoundHound voor onbekende nummers.

9292 – Voor een middelbare scholier zoals ik is deze app gewoon niet te missen. Als ik met de bus naar school ga, is de bus soms eerder of later en dat kan ik dan zien op deze app. Ook als er file staat, of als er bussen niet rijden. De laatste keer dat ik met de bus ging, is trouwens vorig jaar ;). *stiekem toch een beetje trots* *goede voornemens enzo*

GramSave – Onmisbaar! Vroeger als ik een leuk filmpje zag op Instagram, had ik geen idee hoe ik dat filmpje kon opslaan. Vervolgens stuurde ik het filmpje maar naar mezelf, want ik wist gewoon niet hoe ik het moest opslaan. Met deze app lukt dat wel en staat dat ene schattige filmpje met een puppy gewoon in je filmrol.

Countdown – 9 mei Veed, 22 mei het concert van 5SOS. Maar hoelang is dat nog precies? Dat kan je zien met de Countdown app. Je kan per activiteit instellen wanneer het is, wat het is en welke achtergrond je wilt. Vervolgens begint de app af te tellen naar de activiteit, superhandig dus!


Geocaching – Op zoek naar een hobby? Dan is Geocaching echt iets voor jou. Je krijgt coordinaten van een plek, waar dan iets leuke ligt te wachten. Er zijn veel verschillende speurtochten om te doen. Je kan ook de premium variant kopen voor 10 euro, maar de gratis versie is ook heel leuk. Oja, en er is altijd wel iets bij jou in de buurt!

PicsArt & VSCO – Foto’s bewerken, altijd leuk om te doen. Deze 2 apps zijn echt mijn favoriete bewerkapps. Met VSCO Cam kun je de helderheid instellen, de warmtegloed en nog veel meer. Met PicsArt staan er al heel veel filters klaar om te gebruiken, je kan je wallen wegwerken, die ene pukkel weghalen, een tekst toevoegen en ook hier kan je nog veel meer. 2 aanraders dus!

Retrica – Dé selfieapp. Wie gebruikt het niet? Ontzettend veel filters, soorten foto’s, zelfs een timer! Eerlijk gezegd gebruik ik nu steeds meer mijn gewone camera, omdat ik vind dat de kwaliteit veel beter is en dat filters je niet per se heel veel mooier maken (soms is het natuurlijk wel net even wat leuker).

Druppel, Windfinder – Zoals ik al zei fiets ik nu gewoon naar school. En ja, we leven in Nederland dus het regent behoorlijk vaak. Met deze apps kan ik makkelijk zien hoelang en hoe hard het regent, heel handig dus. Op Windfinder kan ik ook precies de wind zien, wat handig is voor zeilen.

Wattpad – Mijn vriendin Annelies kwam hier dus mee, Wattpad. Een app waar je zelf je boek/verhaal/fanfiction kan schrijven. Annelies is nu zelf bezig en eerlijk gezegd was ik ook van plan om fanfiction over Divergent te schrijven, alleen ik heb het best druk en ik heb nu ook een blog. Wattpad is echt een aanrader als je veel van lezen houdt.

WrtsMobile – Snel nog even de laatste woordjes voor een toets overhoren met deze app. Bijna iedereen kent Wrts wel, deze app is ook van die site. Zelf gebruik ik steeds minder Wrts, maar alsnog blijft het handig.

WordPress – Logisch dat deze ook in mijn lijstje staat. Op school bekijk ik vaak de nieuwe posts van andere bloggers en dan reageer ik ook. Als ik een nieuwe post op mijn blog plaats, zie ik met deze app ook snel of het leuk wordt gevonden.

Colorfy – Om weer even tot rust te komen. Met Colorfy kan je allemaal tekeningen, bekende schilderijen of mandala’s inkleuren. Je hebt een standaard pakket met kleuren, maar je kan ook een uitbreidingpakket kopen. Ik heb dat niet gedaan, want met de standaardkleuren kan je alsnog mooie tekeningen maken.


Rayman Adventures – 1 van de twee spelletjes op mijn telefoon, Rayman! Ik speelde dit heel vaak bij mijn vriendin als we gingen logeren op de Wii. Na een tijdje was er ook een app van, alleen daarvoor moest je betalen. Nu is er ook een gratis app die ook superleuk is.

FruitNinjaFree – Dit tweede en laatste spel blijft leuk. Ninja zijn! En daarmee fruit doormidden hakken. Wat ook heel leuk is, je hebt nu ook de multiplayer functie waarmee je dus tegen andere kan spelen. Ideaal voor een saai tussenuur!

Wat is jouw favoriete app?

x Happy Little Hipster

(aka internet princess)


Ook een gastblog schrijven? Kijk dan hier: Gastblog | Nog geïnteresseerden?

Advertenties

9 gedachtes over “Gastblog | What’s on my iPhone

Ideas are like assholes. Everybody has one. Tell me yours ;)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s