Gedachtespinsels 25 | Feestje, duiven & motivatie

Buikpijn, rugpijn, duizelig en misselijk, agenda erbij: zal het dan toch…? Naar de wc dan maar en springt een gat in de lucht. Ongesteld. In hoeverre een vrouw daar dus blij mee kan zijn. Ik ben gewoon ongesteld, iets wat ik normaal gesproken liever oversla, maar in dit geval is het een goed teken. De stress en mijn verstoorde eetpatroon zetten mijn lichaam niet op het verkeerde pad, het gaat door zoals het door moet gaan. 

Niet alles gaat door zoals het door zou moeten gaan. Mijn emoties waren zo uiteenlopend dat ik nu zwaardere medicatie heb. Shit, gaan die wel samen met mijn pijnstillers voor het maandelijkse ‘feestje’? Waar heb ik de bijsluiters gelaten? Had ik dat niet gevraagd toen ik de medicijnen kreeg? “MAAAAMMM” *diezelfde krijgt een hartverzakking door mijn gegil*, maar het zou samen geen problemen moeten opleveren. Weer een meevaller.

Goed. Dat was niet waar ik het over wilde gaan hebben. Het kwam even plots, tussendoor, meestal komt het niet op een afgesproken tijd en plek. Beetje jammer moet ik zeggen hoor, zou makkelijk zijn!

Er zitten drie duiven op het dak van de schuur, waar ik nu dus uitzicht op heb. Ze rennen achter elkaar aan en er liep er net serieus één gewoon het dak af, omdat hij  (of zij?) nergens anders heen kon. Dus die viel naar beneden, máár gelukkig kan hij (of zij) vliegen. Ik geloof dat ze tikkertje spelen, of nee nog beter, ze spelen wie er het langst op het dak kan blijven zitten. De Pipo van daarnet is dus af.

Oké, to the point...

Ik kan mijn hoofd er niet zo goed bijhouden geloof ik. Of ik ontwijk het met opzet, kan ook nog. Op het moment is de motivatie om te leren voor mijn examens ver te zoeken. Iets wat de stress en de twijfels waarschijnlijk met zich meebrengen. Op het moment sta ik ingeschreven voor een vervolgopleiding, maar bij mij zijn de twijfels groot of dat ik niet liever eerst vwo doe. Nu probeer ik de knoop voor mezelf door te hakken en dan maar gewoon voor het vwo te gaan. Dan moet ik namelijk een plan B hebben als ik cijfermatig niet naar het vwo mag (doordat mijn cijfers dus te laag zijn). Dat plan B is dan om alsnog de opleiding te gaan doen en daar moet ik dan ook gewoon ingeschreven blijven. Op deze manier heb ik de motivatie voor hoge cijfers en kan ik na mijn examen als nog kiezen. Leren dus!

Zou je denken. De motivatie is namelijk nog steeds ver te zoeken en dat vind ik lastig. Mijn psycholoog en ouders vinden het onbegrijpelijk, want ik kan niet goed uitleggen hoe het komt. Wat ook weer iets naar voren brengt uit de onderzoeksresultaten van het intelligentieonderzoek, hierin stond namelijk dat ik vaak slimmer word ingeschat, omdat ik verbaal sterk ben. Op het moment is het verbaal sterk zijn, ver te zoeken. Ik weet niet hoe mijn gevoelens te verwoorden en dat is lastig voor mijzelf, maar voor de mensen die mij proberen te begrijpen.

 Uiteindelijk heb ik het nog best goed kunnen neerzetten, al zeg ik het zelf. Ik hoop dat jullie er misschien wat meer van begrijpen dan ik zelf, ha.

9 gedachtes over “Gedachtespinsels 25 | Feestje, duiven & motivatie

  1. verbaal sterk zijn ver te zoeken? Nou meis, je weet het anders behoorlijk goed te omschrijven allemaal. Geloof maar dat er genoeg mensen zijn die het ongelooflijk lastig vinden om ook maar één woord op papier te krijgen. Het is een kunst om je gevoelens op te kunnen schrijven, en al helemaal als dat zo open en eerlijk gebeurd.

    Geliked door 1 persoon

Ideas are like assholes. Everybody has one. Tell me yours ;)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s