Samenwerking | Briltroubles

Vandaag de dag worden brillen niet enkel meer gezien als helpende hand voor mensen die niet goed kunnen zien. Brillen zijn namelijk een heus modeobject geworden en dat is terug te zien in de mooie brillen waaruit kan worden gekozen. Dat een bril niet altijd handig is, weten vooral de mensen die echt niet zonder kunnen, maar ook de ‘alleen-als-modeobject-brildragers’ zullen weleens te maken hebben met briltroubles. In samenwerking met de leuke en ook brildragende blogster van Give A Smile Everyday heb ik voor vandaag een blogje over deze heuse briltroubles voor jullie.

Regen
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen met de meest bekende briltrouble: activiteiten in de regen. Nu kun je als argument gebruiken dat een bril ervoor zorgt dat je mascara niet uitloopt, ik kan je vertellen dat een groot fabel is. Nog zo’n fabel is dat je water doorzichtig is en je er dus gewoon doorheen kunt kijken. Met druppels water op je bril zie je niets, noppes, nada (erg link op de fiets, kan ik je vertellen).
Make-up
’s Ochtends in alle vroegte je make-up opdoen, is al geen pretje gezien de meesten zonder bril weinig zien. Om dan vervolgens je bril op te zetten, met je ogen te knipperen en te zien dat er een stel zwarte vegen over je glazen worden getrokken, is heel irritant. Wat dacht je van de foundation aan de vleugels van je bril? In één woord: charmant (maar niet heus).
 
Vergeten
En nee, hiermee bedoel ik niet dat je weleens vergeet je bril op te zetten (de meeste brildragers komen dan niet ver). Ik, en waarschijnlijk (hoop ik) een hoop andere vaste brildragers, vergeet mijn bril dikwijls af te zetten. Hierbij moet je denken aan je gezicht willen wassen onder de douche, de straal op je gezicht zetten en automatisch je ogen dichtknijpen, met je bril nog op.
Ook in bed, met omkleden (strakke truien over je gezicht trekken) en tijdens het stoeien vergeten brildragers vaak genoeg dat ze een bril op hebben.
Zon
Tegenwoordig zijn er van die handige overzetbrillen op de markt, maar een hoop (vooral jonge) brildragers slaan deze ‘trend’ liever even over. Die dingen zijn groot! Vandaar dat wij elke zomer weer lopen te hannesen met petjes en samengeknepen oogjes. Natuurlijk bestaan er ook zonnebrillen op sterkte, maar deze kosten ook weer geld en als je ogen dan nog steeds achteruit gaan, kun je jaarlijks een nieuwe aanschaffen (en dat is een duur geintje). Daarbij vinden de meeste onder ons het onwijs onhandig om steeds van bril te wisselen.
 
Beslagen glazen
Misschien wel iets wat mij het meest kan irriteren: een beslagen bril. Ondanks dat dit niet heel vaak gebeurd, is het wel uitermate irritant. Beeld je maar eens in dat je onder de douche staat en je benen moet scheren. Zonder bril kun je het niet zien, maar met je bril op maakt het weinig verschil gezien je brilglazen beslagen zijn. Wat dacht je van fietsen in de kou en je mond en neus willen wegstoppen in je jas? Voor brildragers geen optie, omdat we dan weer beslagen brilglazen hebben. Ook wanneer wij iets warms proberen te drinken, beslaan onze glazen. 
Ondanks dat een bril dragen veel nadelen heeft, zou ik niet weten wat ik zonder moet! Hoe is jullie ervaring met het dragen van een bril? 

Ik wil Give A Smile Everyday bedanken voor haar hulp bij het schrijven van dit blogje. Neem hier een kijkje voor het artikel dat met mijn hulp op haar blog verscheen!

Advertenties

16 gedachtes over “Samenwerking | Briltroubles

 1. Ik vond het vreselijk!! Moest altijd al een goed montuur hebben voor mijn wimpers want zat het te dicht op mijn ogen, kon ik simpelweg niet knipperen (vanwege de lange wimpers dus).. had een hekel met dat ding op mijn neus te lopen, door mijn soms ietwat spontane bewegingen vloog die ooknwel vaker van mijn neus af, dus ben ik overgestapt op lenzen.
  Was ook ellendig dus uiteindelijk mijn ogen laten laseren. Ideaal.. nooit meer een bril! Tenzij ik een leesbril nodig ga hebben maar zover is het nog niet hahhaha

  Liked by 1 persoon

 2. Ik draag nu al weer een paar jaar lenzen en dat is me toch beter bevallen dan mijn bril. Het was niet heel erg om een bril te dragen, maar die momenten die je hierboven beschrijft zijn erg herkenbaar. Ik vond het ook gewoon mooier bij mezelf om geen bril te dragen. Dat is denk ik wel de belangrijkste reden dat ik lenzen ben gaan dragen. Wat trouwens nog een aanvulling is op je lijstje: het uitzoeken van een bril is niet te doen, omdat je niet goed kan zien hoe hij je staat tot hij ook echt de goede glazen heeft. Xxx

  Liked by 1 persoon

 3. Pingback: Give A Smile Everyday

 4. Heyhey Girls.. persoonlijk draag ik geen bril maar als ik een zonnebril draag kan ik het niet heel lang dragen want dan krijg ik pijn aan mijn ogen dat wel.
  Maar als ik naar mijn Hubbie kijk zie ik wel the struggle van dragen van een bril dat hij bijvoorbeeld zich ergert aan het beslagen van zijn bril. Hij wast zijn hele bril en is constant aan het poetsen… desondanks dat hij speciale doekjes heeft it doesn’ t really Works…

  Leuk artikel Sgt! Leuke samenwerking bay the way😉
  Big Hug Miss B.😙

  Liked by 1 persoon

   • Heyhey Girl! Ja pff tell me about it zonnebril aan en dan pijn in je ogen krijgen is zeker jammer ik baal er altijd van want die zonnebril is echt chill maar ja ik krijg er altijd meteen hoofdpijn van. Hihihihi ja? Dat is toch wel goed mijn hubbie ergert zich bont en blauw aan die vlekken so funny😂😂 Liefs, Miss B.

    Liked by 1 persoon

Ideas are like assholes. Everybody has one. Tell me yours ;)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s