Wachtwoord

Op het moment dat ik deze pagina aanmaak, zijn er nog geen blogjes online gekomen die een wachtwoord bevatten. Eigenlijk weet ik dus nog niet hoe het allemaal in zijn werk zou gaan. Maar, alvast uitleggen waarom ik hier een pagina voor aanmaak, kan natuurlijk geen kwaad.

Gezien ik geen idee heb hoe het werkt heb ik wat rond gekeken op andere blogs die hier al wel gebruik van maken. Wat ik daar zie, is dat veel bloggers het wachtwoord via de mail verzenden. Dit omdat zij in de hand willen houden wie het artikel leest. Dit is voor mij niet de reden om een wachtwoord in te voeren en vandaar dat ik het wachtwoord hier, op deze pagina zal gaan zetten. Wat dan wel mijn reden achter het wachtwoord is?

Met het invoeren van een wachtwoord wil ik gaan voorkomen dat mensen, zonder daar goed bij te hebben stilgestaan, doorklikken en een artikel lezen dat (te) heftig voor hen is. Zie het wachtwoord als een extra tussenstap die moet worden genomen om het artikel te lezen. Een extra controle dus.

Ik wil jullie vragen er rekening mee te houden dat de blogjes die met wachtwoord verschijnen, als vervelend en misschien zelfs als aanstootgevend kunnen worden ervaren. Kijk dus goed naar jezelf en vraag je af of je het aankan om dit blogje te lezen. Als jouw antwoord hierop ‘nee’ is, hoop ik dat je verstandig genoeg bent en niet verder leest. Als je weet dat je controle hebt over jezelf en je het aankan om het blogje te lezen, kun je het wachtwoord gebruiken. Doe dit door de tekst te selecteren achter de dubbele punt wanneer deze beschikbaar is: 050312